JPR Reizen

Wandelreizen

Bij de hieronder genoemde wandelaanbieders vindt u lichte hotelwandelreizen tot pittige wildernistrekkings, van de heuvels van Zuid-Limburg tot het hooggebergte van de Himalaya, van groepsreizen met begeleiding van ervaren reisleiders tot volledig individuele wandelarrangementen. Uiteraard bieden de reisbureaus op onze pagina u de voordeligste prijzen en de mooiste reizen.

Klik hier voor Wandelreizen (Reisbureau in België)
Klik hier voor Wandelreizen (Reisbureau in Nederland)

Booking.com

Klik Hiking Holidays voor Reisbureaus in het Buitenland

Goedkope Wandelvakanties

Goedkope Wandelreizen

Nederland Vlag Belgie
Simi Reizen
Travel Active
Sunweb
Tui

Duitsland – Bent u op zoek naar een wandelreis  dichtbij huis? Maak dan een week lang fraaie wandelingen door het spectaculaire landschap van het Elbsandsteingebirge in de Oostduitse deelstaat Saksen. Het is hier heerlijk wandelingen tussen bizarre rotsformaties, tafelbergen en labyrinten van kloven en steenpartijen. De Elbevallei is hier op haar mooist en vergeet aan het einde van uw reis geen bezoek te brengen aan het historische Dresden.

Egypte – Erg bijzonder is een trektocht met kamelen door de Sinaï-woestijn. Daal van het hooggelegen Catharinaklooster af naar Ras Abu Galum aan zee. Loop, begeleid door bedoeïenen, langs imposante bergmassieven, over kleurrijke rotsformaties en door brede wadi’s. Slaap onder de blote sterrenhemel. Besluit deze bijzondere wandelvakantie met een duik in de Rode Zee en ontdek de weergaloze koraalriffen.

Frankrijk – Een aanrader van een wandeltocht in Frankrijk is met een groep rondom het mooiste hooggebergte van de Franse Alpen wandelen. Dit is een prachtige wandeltocht door het Parc National des Écrins. Vanaf het groene plateau van Emparis, waar u zicht zult hebben op de gletsjer van de Meije, trekt u rond het hoogste en ondoordringbare deel van het bergmassief. In het zuidelijke deel van het park vormt de tocht soms een cross country. Na de watervallen en kaarmeren van Valgaudemar en Valjouffrey  eindigt uw trektocht langs berghutten en gites in de diepe vallei van de Oisans.

Goedkope Wandelreizen

IJsland –  De beste manier om IJsland te leren kennen is te voet. Zo overnacht u tijdens deze vakanties meestal in een pension of boerderij en vinden de dagtochten meestal in het Hengillgebergte plaats waar stoombronnen en dampende riviertjes het landschap versieren. Op het schiereiland Reykjanes en in Thorsmörk wandelt u door manshoge berkenbossen, langs vlechtende smeltwaterrivieren en grillige basaltformaties. Met een gids gaat u ook de Solheimarjökull op. Ook bezoekt u de highlights van IJsland zoals: Gullfoss, Geysir, Thingvellir en de gezellige hoofdstad Reykjavik.

Nepal – Een echte wandelaar moet in iedergeval één keer een wandeltocht in Nepal gemaakt hebben en het Annapurna Circuit is dan wel een echte klassieker. Deze prachtige en beroemde Himalaya trektocht wordt terecht gerekend tot de allermooisten van de wereld. Ruim 250 fantastische wandelkilometers rondom het Annapurna massief, dat zich dagenlang als een blinkende, besneeuwde sofa tegen de hemel aftekent. Het wordt pittig en verbluffend afwisselend; drijfnatte subtropische bamboebossen, spectaculair geërodeerd Tibetaans hoogland, immense gletsjers, innemende bergdorpjes waar yak herders en rijstboertjes wonen. Uw bagage wordt gedragen en iedere avond vindt u onderdak in een lodge.

Turkije – In dit land is een wandelvakantie in Lycië langs het westelijke deel van de fameuze Lycian Way een aanrader. Dit is het eerste gemarkeerde lange-afstand wandelpad van Turkije. Wandelen van Fethiye langs de steile, grillige kust naar het eindeloze strand en de onder gestoven ruïnes van Patara.  Ontdek het èchte Turkije voorbij de toeristische centra en ga te voet door een van de laatste onaangetaste kustgebieden van de Middellandse Zee. De uitlopers van de Taurus rijzen hier zo steil uit zee op, dat er tussen Fethiye en het strand van Patara nooit een kustweg is aangelegd. U slaapt vooral in pensions en dorpshuizen.

Overige landen waar u een mooie wandelreis kunt maken zijn o.a. Cyprus, Marokko, Portugal (Madeira) en Spanje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: