JPR Reizen

Vakantie Venezuela

Venezuela is één van de meest gevarieerde landen van Zuid-Amerika. De bergen reiken er tot boven de 5000 meter, de hoofdstad is zowel koloniaal als hypermodern, de hoogste waterval ter wereld bevindt zich hier, de Orinoco Delta is bijzonder wild, de ‘Tepuis’ (soort tafelberg) in het zuidoosten is uniek en de Amazone-indianen in het zuiden leven nog zoals duizenden jaren geleden.

Klik hier voor Vakantie Venezuela vanaf België
Klik hier voor Vakantie Venezuela vanaf Nederland

Booking.com

Klik Cheap Travel voor Reisbureaus in het Buitenland

Rondreis Venezuela

Goedkope Reizen Venezuela

Nederland Vlag Belgie
Vliegtickets Vliegtickets

Rondreis – Bij een rondreis Venezuela mag een bezoek aan de hoofdstad Caracas, het politieke en culturele centrum van het land, niet gemist worden. Dit geldt ook voor de universiteitsstad Mérida. De stad is prachtig gelegen in een dal en wordt omringd door de besneeuwde bergtoppen van de Andes. Waaronder Venezuela’s hoogste berg, de Pico Bolivar (5007 meter). De omgeving van Mérida leent zich uitstekend voor allerlei spannende activiteiten zoals abseilen of parapenten. Mérida is verder het beginpunt van schitterende wandeltochten door de Andes.
Langs mooie lagunes, mistflarden en een ruige omgeving, brengt de rondreis door Venezuela u dan naar zeeniveau, naar het moeras­gebied van Los Llanos, het vruchtbare hart van Venezuela. U wordt verwelkomd door een kakafonie aan vogel- en insectengeluiden. Per boot en truck kunt u op zoek naar kaaimannen, anaconda’s, kleurrijke watervogels én  capibara’s: ’s werelds grootste knaagdieren. U kunt ook een poging wagen om een pi­ranha uit het water te vissen.
De mooiste gebouwen van Ciudad Bolivar staan aan het centrale plein, de Plaza Bolivar, genoemd naar de man die vanuit deze plaats zijn bevrijdingsoorlogen tegen de Spanjaarden begon. Goed flaneren kunt u over de  levendige boulevard met uitzicht op de Orinocorivier. U kunt vanaf Ciudad Bolivar een tocht maken naar de hoogste waterval ter wereld, de Salto Angel. Het water stort zich daar bijna een kilometer naar beneden. De grandioze tafelbergen, de zogenaamde ‘tepuis’, die boven het groene landschap uitsteken maken het plaatje compleet.
In Maturin is het ‘s avonds genieten op de veranda van de ‘hato’, een typisch Venezolaanse boerderij, met zwembad en gezellige bar.  U kunt een mooie paardrijtocht in de omgeving maken. De groene Orinoco Delta is het leefgebied van de in paalwoningen levende Warao-indianen. Tijdens een boottocht maakt u kennis met dit mangrovegebied. én met de mensen die hier leven. Hopelijk spot u ook nog wat dieren zoals de brulaap of de toekan.
Caripe is prachtig gelegen in de bergen en staat bekend om de Cueva del Guácharo, een grot waarin zo’n 16.000 guácharos of olievogels leven. Deze dieren vliegen met echolocatie en zijn na zonsondergang actief; elke dag vindt op hetzelfde tijdstip een uittocht plaats. Het dorpje Mochima ligt vlakbij het Nationale Park Mochima, bestaande uit allerlei eilandjes omringd door wit zand en helder azuurblauw zeewater. Hier kunt u een mooie boottocht maken, om de vele vogels en hopelijk dolfijnen die met de boot mee zwemmen, te spotten. U kunt dit gebied onder water verkennen als u gaat duiken en snorkelen. Een prachtige afsluiting van een rondreis door Venezuela.

Goedkope Vliegtickets Venezuela

Strandvakantie – Isla Margarita is een droombestemming met enorme schoonheid, met een veelheid aan natuurschatten, met eindeloze stranden, ondoordringbare jungles, ondoorgrondelijke indianenstammen en een innemend vriendelijke bevolking. Het leven is er vrolijk en onbezorgd… en vooral, het leven is er zonnig… 350 dagen per jaar! Wellicht weet u dat Isla Margarita bij verre de meest gevraagde vakantiebestemming in de Caribbean is? Waarom Isla Margarita? Om de schitterende stranden, de prachtige natuur, de vele excursie-mogelijkheden en… vanwege de allerlaagste reissommen. En ook ter plaatse treft u superlage (taxfree) prijzen aan.

Vliegtickets – Via deze pagina of onze pagina Vliegtickets kunt u goedkope vliegtickets van bijvoorbeeld Alitalia, Iberia en Lufthansa naar Caracas, Porlamar of andere bestemmingen binnen Venezuela vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: