JPR Reizen

Vakantie Poolgebieden

Wilt u eens een ander soort vakantie dan een strandvakantie in Europa? Bezoek dan eens de Poolgebieden, zoals Antarctica (Zuidpool) of Groenland, want  de uitgestrekte poollandschappen van het Arctische (noordelijke) of Antarctische (zuidelijke) gebied zullen u tijdens één van de poolreizen van de onderstaande aanbieders weten te fascineren.

Klik hier voor Reizen Poolgebieden vanaf België
Klik hier voor Reizen Poolgebieden vanaf Nederland

Booking.com

Klik Polar Regions Travel voor Reisbureaus in het Buitenland

Poolgebieden Cruise

Unieke Reizen naar de Poolgebieden

Nederland Vlag Belgie
Sawadee
Vliegtickets
Djoser
Vliegtickets

Alaska – Een wereld van grootse schoonheid waar in de zomer de zon niet ondergaat. Reusachtige gletsjers, diepe fjorden en uitgestrekte toendra’s bepalen in Alaska het landschap. Hier kunt u onder andere kariboes, wolven en grizzlyberen tegenkomen.

Antarctica – Wilt u een expeditiereis maken naar de Zuidpool en zo in het wild albatrossen, pinguïns, walvissen en zeehonden kunnen zien? Dan bent u bij de reisaanbieders op onze website op het juiste adres om naar dit koudste continent op aarde te gaan. U zult dan ook bijvoorbeeld een bezoek kunnen brengen aan de wetenschappelijke stations op Antarctica, over gletsjers kunnen lopen en kajakken tussen de ijsbergen. Er zijn reizen die ook de Falklandeilanden, Kaap Hoorn, South Georgia of Vuurland aandoen.

Canada – In de Canadese staat Yukon wordt u misschien getrakteerd op het Noorderlicht. In het noorden van Canada is in het voor- en najaar de kans om dit natuurwonder te zien groot. Een reis door het  westen van Canada laat u kennis maken met spectaculaire watervallen, kolkende rivieren, azuurblauwe meren, gletsjers en uitgestrekte naaldwouden. In de ruige Rocky Mountains kunt u uitgebreid wandelen, mountainbiken of een paardrijdtocht maken.

Groenland – Dit grootste eiland ter wereld is een waar poolparadijs en indien u een reis bij één van de reisaanbieders op onze website boekt kunt u er tijdens een poolreis per expeditieschip naar het het noordelijk Arctisch gebied walvissen in het water, walrussen, robben en zeehonden op de stranden zien en vele vogelsoorten die de kliffen bevolken. Met wat geluk zult u zelfs ook een ijsbeer op de uitgestrekte witte vlaktes kunnen zien.

IJsland –  Tijdens een rondreis ontdekt u de bijzondere thermale natuur van IJsland met geologische gebieden als Mývatn, de kraterrijen bij Lakagígar, het geothermische veld Namaskard, de krater Eldborg en ’s werelds bekendste geiser; Geysir. Tevens zult u natuurlijk de hoofdstad Reykjavik en de beroemdste vulkaan van IJsland, Hekla een bezoek brengen.

Poolgebieden Reis

Lapland – In de meeste gevallen vliegt u voor uw rondreis naar dit deel van Finland met Finnair. Lapland is een uitgestrekt en ruig gebied dat grotendeels boven de poolcirkel ligt. Trek er op de rondreis met een sledehondenteam, sneeuwscooter of launglaufend  op uit om de schitterende omgeving te verkennen en maak kennis met de boeiende cultuur van de Samen, de oorspronkelijke bevolking.

Spitsbergen – Indien u een reis wilt maken naar deze eilandengroep ten noorden van Scandinavië waar slechts tweeduizend mensen wonen, dan zult u zeker een geslaagde reis bij de reisburo’s op www.boekjereis.net vinden. De tachtig eilanden zijn onherbergzaam en nog één en al puur natuur, waarvan de moderne ontdekking in 1596 plaatsvond door Willem Barentsz. Voor hij strandde op Nova Zembla was hij op zoek naar een alternatieve route richting het Verre Oosten en gaf de groep haar zijn naam mee. De huidige Noorse eilanden, waarvan Longyearbyen de hoofdstad is, zijn tegenwoordig zeer in trek bij toeristen vanwege de ongerepte natuur en de walvissen die de ‘warmere’ wateren voor de kust opzoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: