JPR Reizen

Vakantie Nepal

Vakantie Nepal – Eén van de meest tot de verbeelding sprekende landen in Azië is ongetwijfeld Nepal. De Nepalese Himalaya, met 8 van de 10 hoogste bergen van de wereld, oefent al meer dan een eeuw grote aantrekkingskracht uit op wandelaars en klimmers. Dit bergstaatje, ingeklemd tussen Tibet en India, is een waar paradijs voor wandelaars en liefhebbers van trektochten.

Klik hier voor Vakantie Nepal vanaf België
Klik hier voor Vakantie Nepal vanaf Nederland

Booking.com

Vliegtickets Nepal

Goedkope Vakantie Nepal

Nederland Vlag Belgie
Tenzing
Trivago
Tui
Vliegtickets
Djoser
Momondo
Trivago
Vliegtickets

Naast de imposante bergwereld zijn het vooral ook de charmante bergbewoners die een diepe indruk op de bezoeker achterlaten tijdens een rondreis Nepal. In de berggebieden wonen volkeren afkomstig uit Tibet, en de kloosters en gebruiken van het Tibetaans boeddhisme onderweg zullen mooie herinneringen opleveren.

Wandelreizen – Één van de bekendste en mooiste wandelroutes door Nepal is een meerdaagse trektocht naar het Annapurna Basecamp (ABC). Het hindoeïstische Nepal wordt doorsneden door de Himalaya met de hoogste bergtoppen ter wereld: de Mount Everest en de Annapurna. In het natuurreservaat Chitwan kunt u op zoek gaan naar de Indiase neushoorn of laat u onderdompelen in de mystieke sfeer van de koningssteden in de Kathmandu vallei en dwaal rond tussen de schitterend bewerkte tempels en heilige Saddhu’s.

Rondreizen –  Vrijwel alle rondreizen in Nepal starten in de hoofdstad Kathmandu. Hier komt overal tempels tegen. Een wandel- en fietsreis door Nepal behoort ook tot de mogelijkheden. De Nepal rondreizen zijn ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Het zicht op de bergen is het beste van september tot en met april. U kunt daarom ook het beste in deze periode een rondreis door Nepal maken. Onderweg kan het nog wel eens regenen, ondanks dat de moessonperiode dan net voorbij is. De temperatuur kan overdag erg verschillen (15°-25°C). In de winter is het in de bergen en de grotere plaatsen lekker warm, maar houd er rekening mee dat het wel erg kan afkoelen in de avond en nacht (tot 0°C). In december en januari kan er zelfs sneeuw liggen. In het nationale park Chitwan is het gedurende de volledige reisperiode aangenaam warm tot tropisch.

Goedkope Viegtickets Nepal

Vliegtickets – Indien u opzoek bent naar een goedkope vlucht naar Kathmandu check dan eens de bovengenoemde reissites, want daar worden vliegtickets (incl. Jet Airways en Turkish Airlines) tegen zéér lage prijzen aangeboden. De tickets voor de vliegreis kunt u daar snel en gemakkelijk via deze websites reserveren. Bezoek onze pagina vliegtickets als u nog meer opties en aanbiedingen voor goedkope vluchten wilt bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: