JPR Reizen

Vakantie Montenegro

Montenegro betekend genieten in een ongerepte en spectaculaire natuur. Ontspanning, rust en het opdoen van energie. Cultureel amusement en veel historie. Kleine en verborgen strandjes, maar ook zandstranden en kilometerslange gemarkeerde wandel-en fietspaden, snelle rivieren voor het populaire raften en ski-oorden. Zomercarnavals, openlucht concerten, traditionele festivals en festiviteiten, theater op pleinen. In de nieuwe jachthavens ontmoet u de allerrijksten van de wereld, terwijl de bergweiden worden opgesierd door de bescheidenheid van een eeuwenoude herders- en landbouw traditie.

Klik hier voor Vakantie Montenegro vanaf België
Klik hier voor Vakantie Montenegro vanaf Nederland

Booking.com

Rondreis Montenegro

Goedkope Vakantie Montenegro

Nederland Vlag Belgie
Oad
Vliegtickets
Prijsvrij
Vliegtickets

RondreizenBij een rondreis Montenegro kunt u een prachtige kust met kiezel- en zandstranden en een azuurblauwe zee, pittoreske dorpen, mooie skioorden, ongerepte natuur en vele kloosters aanschouwen.
Eén van de oudste nederzettingen aan de Adriatische kust is Budva. Middeleeuwse muren uit de 15de eeuw omringen de oude stadskern waar auto’s niet welkom zijn. Alleen te voet mag u door de twee poorten van de stadsmuur om bijvoorbeeld te genieten van één van de vele zomerse muziekconcerten. Rij over de  ‘ladder’ in de oude havenstad Kotor: een heel mooie weg met tientallen haarspeldbochten. Helemaal bovenaan heeft u een fantastisch zicht op de stad en op de 28 km lange baai, één van de mooiste ter wereld.
Voor veel Montenegrijnen is Lovćen een heilige berg. Het is vooral een mooie berg met rotsachtige hellingen, talrijke spleten en kuilen en 1158 plantensoorten. Een deel van de berg is een nationaal park en daar vindt u ook het mausoleum van Njegoš. Voor rust moet u in het typische vissersdorpje Djenovici zijn. Met meer dan 200 zonnige dagen per jaar en een gemiddelde temperatuur van meer dan 16° is het er aangenaam toeven.
In de vroegere hoofdstad Cetinje kunt u het paleis van koning Nicolaas I van Montenegro bezoeken. Aangezien hij negen dochters had, noemt men hem ook wel de schoonvader van alle Europese vorstenhuizen.
In Igalo vindt u o.a. palmen, cypressen en oleanders. Het dorpje staat echter vooral bekend om het kuuroord dat veel mensen met reuma over de vloer krijgt. Igalo had ook een aantrekkingskracht op de voormalige Joegoslavische dictator Tito, want die had hier zijn zomervilla. U kunt ook het Meer van Shkodër, op de grens van Montenegro met Albanië aanschouwen. Aan de Montenegrijnse kant maakt het meer deel uit van het nationaal park Skadarsko Jezero met zo’n 270 vogelsoorten. Een bezoek aan de bloemenstad Herceg Novi met het 14de eeuws kasteel Forte Mare, de klokkentoren uit de 19de eeuw, de Kanli-toren, en de Servische kerk St.-Michael Archangel is ook de moeite waard.

Goedkope Vliegtickets Montenegro

VliegticketsVoor een business trip of vakantie Montenegro kunt u op onze pagina Vliegtickets uw vliegreis goedkoop met bijvoorbeeld Air Serbia, LOT Polish Airlines of Austrian Airways naar de luchthaven van Podgorica of Tivat boeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: