JPR Reizen

Vakantie Madeira

Vakantie Madeira – Dit vulkanische eiland ligt in de Atlantische Oceaan op ongeveer 700 kilometer afstand van de westkust van Afrika. Geografisch gezien hoort Madeira bij Afrika, maar op het eiland wappert de Portugese vlag. Madeira staat vooral bekend om de vriendelijke bevolking, de Madeira-wijn, het spectaculaire landschap met diepe dalen en hoge bergen, de ruige kustlijn en het subtropische klimaat. De warme golfstroom zorgt voor dit milde klimaat zodat u het gehele jaar kunt genieten van het met bloemen bedekte eiland, terecht ook wel het “bloemeneiland” genoemd.

Klik hier voor Vakantie Madeira vanaf België
Klik hier voor Vakantie Madeira vanaf Nederland

Booking.com

Hotels Madeira

Goedkope Vakantie Madeira

Nederland Vlag Belgie
Jong Intra
Vliegtickets
Tui
Vliegtickets

Bezienswaardigheden – De inwoners van Madeira noemen hun eiland niet voor niets “the floating garden”, het eiland staat namelijk vol met exotische en zeldzame planten. Veel tuinen zijn open voor het publiek, waarvan de Botanische tuinen en Quinta do Palheiro in de heuvels van Funchal de meest bekende zijn.
Veel dorpjes op Madeira zijn een bezoek meer dan waard vanwege hun middeleeuwse karakter en architectuur. Wat dacht u van Camacha, beroemd om zijn rietvlechtwerk of Porto Moniz, een dorpje aan de noordwest kust met vulkanische zwembaden waarin u heerlijk kunt zwemmen. Schitterende uitzichten over de Atlantische Oceaan en de kustlijn vindt u bij Ponta de Sâo Lourenço. Het kleine dorpje Monte, dat vroeger als gezondheidsoord diende kijkt met haar prachtige tuinen uit over Funchal, dat eruit ziet als een door heuvels beschut amfitheater.

Goedkope Vliegtickets Madeira

Een bezoek aan deze elegante hoofdstad van het eiland mag u zeker niet overslaan. De mogelijkheden zijn heel divers en u kunt tijdens uw verblijf met gemak het hele eiland bekijken. De bloemenmarkt van Funchal. Een natuurwandeling over de Paul da Serra hoogvlakte of over de smalle voetpaden langs de talrijke levadas (irrigatiekanaaltjes). Een boottocht naar het eiland Porto Santo of een tochtje rondom de Ilhas de Sertas (‘verlaten eilanden’).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: