JPR Reizen

Vakantie Litouwen

Vakantie Litouwen – Een vakantie Litouwen is een kennismaking met ooit een machtig land, dat zelfs tot de Zwarte Zee reikte. Litouwen, de zuidelijkste van de drie Baltische Staten, was de eerste van de drie die zich in 1990 ontdeed van het Russische juk. Tijdens een reis door Litouwen vindt u echter nog genoeg terug uit het verleden.

Klik hier voor Vakantie Litouwen vanaf België
Klik hier voor Vakantie Litouwen vanaf Nederland

Booking.com

Rondreis Litouwen

Goedkope Vakantie Litouwen

Nederland Vlag Belgie
Trivago
Vliegtickets
Momondo
Tui
Vliegtickets

Rondreizen

Tijdens een rondreis Litouwen kunt u de Kruisheuvel in het Noorden van het land bezoeken. Deze plek is al eeuwenlang een belangrijke bedevaartsplaats. Pelgrims en ook toeristen hebben hier in de loop der jaren tienduizenden kruizen geplaatst. Van klein tot groot, van hout of metaal, soms kitsch en soms kunstzinnig. Een indrukwekkend gezicht, vooral als u weet dat tijdens de Sovjettijd de Russen tot wel drie keer toe de heuvel met de grond gelijk hebben gemaakt.

Naast de rijke cultuur van Litouwen, wordt u tijdens het rondreizen door Litouwen ook aangegrepen door de schitterende natuur. Uitgestrekte watervlaktes, bossen en rivieren. Deze afwisseling van landschap maakt het land erg mooi om doorheen te reizen. Aan de kust zijn verschillende badplaatsen te vinden met witte zandstranden. Aan de westkust van Litouwen wordt al eeuwenlang barnsteen gevonden; het ‘goud’ van Litouwen.

Stedentrip Vilnius

Vilnius staat vol met prachtige, veelal historische bouwwerken. Architectuur liefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Een geweldig mooie kerk om te bekijken is de St. Kazimero kerk. Het rijkelijk versierde bouwwerk is letterlijk bekroond met een gouden kroon op de torenspits.
Een ander indrukwekkend bouwwerk is het eeuwenoude Gediminas kasteel. Hierin is een historisch museum te vinden. U kunt ook tot de top van de toren klimmen en genieten van een weids uitzicht over Vilnius. In het KGB museum kunt u veel te weten komen over de duistere Sovjetgeschiedenis van Vilnius. U bekijkt er cellen waar Litouwers vastzaten in afwachting van deportatie naar Siberië.Goedkope Vliegtickets Litouwen

Vliegtickets

Voor een zakenreis of vakantie Litouwen kunt u op onze pagina vliegtickets uw vliegreis goedkoop met bijvoorbeeld Air Baltic,  Air Lituanica of Wizz Air naar  de vliegvelden Vilnius, Kaunas en Palanga boeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: