JPR Reizen

Vakantie Kenia

Vakantie Kenia – De kust van Kenia heeft spierwitte stranden, een azuurblauwe zee en in het binnenland vindt u er een prachtige natuur en wildparken met ‘the Big Five’. Tel daarbij op de hartelijke bevolking, het heerlijke eten en het warme klimaat en u hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Afrika moet u vol overgave beleven, voelen, ruiken en proeven en Kenia is daarvoor het perfecte land.

Klik hier voor Vakantie Kenia vanaf België
Klik hier voor Vakantie Kenia vanaf Nederland

Booking.com

Klik Kenya Travel voor Reisbureaus in het Buitenland

Safari Kenia

Goedkope Vakantie Kenia

Speciaal voor u hebben wij verscheidene aanbieders bekeken die schitterende reizen aanbieden naar de mooiste plekjes in Kenia waar u heerlijk in de watten gelegd wordt of waar u zelf kunt beslissen hoe uw reis eruit komt te zien. Neemt u dus hieronder een kijkje bij de verschillende aanbieders en boek nu makkelijk en snel uw reis naar Kenia online!

Nederland Vlag Belgie
AfrikaPlus
Tenzing
Trivago
Vliegtickets
Djoser
Sawedee
Momondo
Vliegtickets

Strandvakantie – Kenia heeft op het vasteland zo’n enorme rijkdom aan prachtige landschappen dat vaak vergeten wordt dat het ook tropische kustgebieden heeft. Aan de Indische oceaan vindt u lange witte stranden, en onder het  turquoise water schitterende koraalriffen met een rijk onderwaterleven. Aan de kust vindt u luxe resorts en hotels, met name rondom de plaatsen Mombasa en Malindi. In het uiterste noorden ligt Lamu, dat de laatste jaren steeds populairder is geworden bij de internationale rich & famous op zoek naar rust.
Vanaf Malindi groeien de palmbomen tot op het strand. Honderden meters voor de kust van Malindi en Mombasa liggen uitgestrekte koraalriffen. Vanaf het hotel kunt u hier bij laag water naar toe lopen of met een traditionele zeilboot, een ‘dhow’, ernaartoe varen. Ook wat verder vanaf de kust liggen grote natuurparken onder water. Deze beschermende gebieden vindt u onder meer bij Shimoni in het uiterste zuiden van Kenia en bij Watamu en Kilifi. De hotels en resorts langs de kust bieden diverse duiklessen en duikexcursies aan.

Safari Kenia – Een must voor een safari door Kenia is het Amboseli Nationaal Park, waar u aan de voet van de wereldberoemde Kilimanjaro kunt overnachten. Amboseli Nationaal park is vlak en kent weinig bergen en veel moerassen waardoor het een apart decor vormt. Heel vroeger was het een bebost gedeelte echter door de vele olifanten is hier nog weinig over en is de vegetatie sterk teruggedrongen. Amboseli betekent “zoute stof” in de taal van de Masai, een ideaal medium voor het volgen van dier sporen.
Vooral in de ochtend trekt het wild naar de moerassen waardoor hier mooie opnamen te maken zijn. Vooral de olifanten en de buffels waden door het moeras naast de nijlpaarden die hier ook aanwezig zijn. Bij helder weer vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag heeft u de kans een schitterende foto te maken van de Kilimanjaro met haar besneeuwde toppen.
Het Nakuru meer staat bekend om haar grote populatie roze flamingo’s als roze lint langs de oevers van het meer fourageren. U kunt hier een gamedrive rondom het meer maken en op zoek gaan naar neushoorns, buffels, giraffen, gazellen, vogels en met geluk een luipaard of een leeuw spotten.
Het wereldberoemde wildpark Masai Mara reservaat mag u natuurlijk niet missen tijdens uw rondreis door Kenia. In het reservaat zijn tijdens de grote gnoe migratie in de maanden juli t/m september hier duizenden gnoes aanwezig en zebra’s die door de rivier zwemmen voor hen terugkeer naar de Serengeti in Tanzania. In het reservaat zult u meerdere malen verrast worden door het aanwezige wild waaronder de Topi met zijn “leatherlook”, de giraffen die ver boven de steppen uitsteken met hun lange nekken en vele andere diersoorten die de Mara rijk is. Vooral de zonsondergang zal u nog lang bijblijven als deze ondergaat hier in de Mara en haar steppe goudkleurig laat opglooien.

Goedkope Vakantie Kenia

Het Naivasha meer, is één van de weinige zoetwatermeren in de Rift Vallei, omzoomd met papyrusplanten, gele koortsbomen en grasweiden, en een paradijs voor vogelliefhebbers. Hier vinden we de Afrikaanse visarend, vele andere typische watervogels als pelikanen en aalscholvers. Het meer is rijk aan vis en zoetwaterkreeften, maar ook grote dieren zoals het nijlpaard zijn hier aanwezig.

Vliegtickets – Boek hier eenvoudig en goedkoop uw tickets naar Lamu, Mombassa, Nairobi, Samburu of een ander vliegveld in Kenia met British Airways, Kenya Airways, KLM of een andere luchtvaartmaatschappij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: