JPR Reizen

Vakantie Groenland

Indien u op zoek bent naar een schitterende expeditie cruise naar Groenland, dan zult u hier zeker de door u gedroomde reis vinden. Bij onderstaande reisaanbieders kunt u namelijk zo’n unieke cruise naar dit land dat 14 keer groter dan Engeland en waar de ijskap op sommige plaatsen zelfs 3 kilometer dik is boeken.

Klik hier voor Vakantie Groenland vanaf België
Klik hier voor Vakantie Groenland vanaf Nederland

Booking.com

Klik Greenland Travel voor Reisbureaus in het Buitenland

Groenland Reis

Expeditie Cruises voor een Vakantie Groenland

Nederland Vlag Belgie
Kras
Sawadee
Momondo
Vliegtickets

Buiten de bekende reisburo’s , zoals BBI Travel en Sawadee kunt u op bij Boekjereis.net ook andere betrouwbare reisaanbieders vinden, die u deze reizen naar Groenland op een andere manier en soms nog goedkoper aanbieden. Veel van deze cruises zijn ook te combineren met een bezoek aan IJsland, het zuidoosten van Canada of het Noorse Spitsbergen.

IJs & Sneeuw

Op uw reis door Groenland zult u vrijwel overal ijsbergen tegenkomen. In de Disko Bay steken deze ijsbergen vaak tot zo’n 100 meter boven de waterlijn uit en vergeet daarbij niet dat 90% van een ijsberg onder de waterspiegel ligt. ’s Werelds meest actieve gletsjer bij Ilullssat verplaatst zich ongeveer 25 a 30 meter per dag en kalft af over een breedte van 10 kilometer.
Een bezoek aan de ijskap is mogelijk vanuit de meeste stadjes op Groenland. De ijskap bevindt zich op slechts 20 kilometer van Kangerlussuaq en u kunt erheen lopen, rijden, vliegen of mountainbiken. Wanneer u een tent meeneemt kunt u er ook overnachten. De lente is het beste seizoen voor ritten per hondenslede en skiën. Groenland biedt ook eersteklas zomerskien en zelfs heli-skiën op gletsjers.
Op Groenland worden ook verschillende internationale evenementen gehouden die te maken hebben met ijs & sneeuw; De Poolcirkelrace (zwaarste skirace ter wereld), de IJsgolf-wereldkampioenschappen en het Nuuk Sneeuwbeeldhouwfestival.

Bergbeklimmen, Kajakken, Vissen en Wandelen

Bergbeklimmen – Dit is praktisch overal op dit grote eiland mogelijk. Nanortalik in het uiterste zuiden van Groenland vormt met haar hoge en indrukwekkende toppen (tot soms wel 2000 meter) een uitdaging voor bergbeklimmers van over de gehele wereld.
Kajakken – De kajak is oorspronkelijk in dit land door jagers ontwikkeld. De fjorden, zee-engtes en archipels zijn ideale wateren en een aantal plaatselijke toeristenorganisaties bieden kajaks te huur aan. Met u kajak kunt u dan een paar uur of zelfs een aantal weken de ijsbergen, zeehonden en walvissen van dichtbij bewonderen.
Vissen – Groenland is een paradijs voor hengelaars. In de meeste rivieren kunt u op Arctische zalmforel vissen en  wanneer u vanaf een boot op zee of in een fjord vist heeft u kans om een heilbot of  een grote meerval te vangen.
Wandelen – Wandelliefhebbers zullen een adembenemend poollandschap op het grootste eiland ter wereld waarnemen. Met een totaal aantal inwoners van slechts 55.000 bent u werkelijk alleen wanneer u een van de stadjes en nederzettingen verlaat. De bergen, dalen, rivieren en reusachtige ijskap zijn praktisch nog onbetreden land. U kunt van hut naar hut wandelen of  van schapenboerderij naar schapenboerderij. Zelfs ervaren bergwandelaars zullen vele uitdagingen tegenkomen in dit nog onbedorven land.

Groenland Cruise

Fauna

Indien u met een vliegtuig op Kangerlussuaq Airport aankomt zult u al snel muskusossen zien en op straat of zelfs vanuit uw hotelkamer zult u kunnen genieten van het kijken naar walvissen. Tijdens de late zomer en vroege herfst zwemmen de walvissen dicht onder de kust en laten ze zich soms in de havens zien. Er zijn overigens veel verschillende soorten walvissen in de Groenlandse wateren inclusief de twee grootste, de blauwe walvis en de vinwalvis.
Het noordoostelijke deel van Groenland is een beschermd nationaal park. In dit grootste nationale park ter wereld leven o.a. ijsberen, walrussen, rendieren, wolven en veel vogelsoorten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: