JPR Reizen

Vakantie Denemarken

Op zoek naar een vakantie Denemarken? Denemarken heeft als vakantieland veel te bieden. Naast de kleurrijke dorpjes en steden, bezit het kilometers kindvriendelijke zandstranden, prachtige bossen en heidegebieden. Maar ook op cultureel gebied is dit Zuid-Scandinavische land dankzij de Vikingen en het Groot-Deense Rijk goed voorzien. Wij hebben voor u enkele betrouwbare, goede en goedkope aanbieders vakantie Denemarken op een rijtje gezet.

Klik hier voor Vakantie Denemarken vanaf België
Klik hier voor Vakantie Denemarken vanaf Nederland

Booking.com

Hotels Denemarken

Goedkope Vakantie Denemarken

Nederland Vlag Belgie
D-reizen
Jong Intra
Tui
Chalet.nu
Prijsvrij
Tui
Vliegtickets

Busreizen – Denemarken is een heerlijke vakantiebestemming waar u volop zult genieten. Het land staat bol van de bezienswaardigheden op historisch en cultureel gebied. Rust en ruimte, dat is waar u bij een busreis naar Denemarken ook aan moet denken. Maak kennis met afwisselende natuurgebieden, bossen, eindeloos lijkende stranden, soms ruige kusten en weidse graslanden. Witte kerkjes vormen het middelpunt van de dorpjes en aan de kust vindt u schattige Vikingstadjes met gekleurde huizen. Een vakantie Denemarken is overigens prachtig te combineren met de andere Scandinavische landen.

Kamperen – Tijdens een vakantie Denemarken kunt u kamperen op campings met een mooi uitzicht. Of u nu kampeert in een tent, een trekkershut, een camper of een caravan, u merkt altijd dat de kwaliteit op de Deense campings absoluut tot de beste in Europa behoren.

Campings Denemarken

Stedentrip Kopenhagen – Een stedentrip Kopenhagen is dan wel bekend vanwege zijn Deens woondesign en huidige trends, maar het heeft nog veel meer te bieden:

  • Pretpark Tivoli – Niet te missen tijdens een stedentrip Kopenhagen is het wereldberoemde pretpark Tivoli.
  • Kleine Zeemeermin – Dit beeld is te bewonderen in de haven van Kopenhagen. De kleine zeemeermin is natuurlijk een bezoekje waard vanwege haar bekendheid uit het sprookje.
  • Det Kongelige Bibliotek – Deze nationale bibliotheek is misschien geen wereldattractie, maar wel een opmerkelijke verschijning in Kopenhagen.
  • Nyhavn – Deze haven ook wel de ‘Nieuwe Haven’ genoemd is een attractie die vaak hoog op het lijstje staat van de meeste toeristen, door alle mogelijkheden om gezellig wat te eten of drinken.
  • Amalienborg – Het Amalienborg is nog steeds de plaats waar de Vorstin en haar zonen hun plek in nemen. Naast dat dit paleis nog steeds in gebruik is, kan er ook een kijkje genomen worden in het museum.
  • Kronborg Kasteel – Een prachtig kasteel die vroeger diende als uitkijkpost.

Winkelen kunt u in de langste winkelwandelstraat van Europa; Strøget. Ook in de nabijgelegen Kompagnistraede liggen tal van leuke en interessante winkels. Het echte hart van de stad vormen de vele pittoreske kanaaltjes en Nyhavn, de nieuwe haven met haar talkrijke winkels, restaurants en gezellige trendy cafés waar in vroegere tijden ruige zeelieden een stap aan wal zetten. Smørrebrød en zalm of typische Deense specialiteiten worden er met een glimlach geserveerd.

Denemarken Vakantie

Vakantiehuizen en Vakantieparken – Een gemiddeld vakantiehuis (of zomerhuis, zoals de Denen hun vakantiehuis noemen) beschikt over 4 tot 6 bedden. Maar natuurlijk zijn er grotere huizen te vinden die over meer kamers beschikken. Deze liggen vooral langs de westkust van Denemarken, waar vakantiehuizen ruimte bieden aan tot soms wel 12 personen. Deense vakantiehuizen liggen verspreid door het hele land, maar in Noord-Jutland, West-Jutland, en op de eilanden Falster en Møn, Funen en Bornholm is het merendeel van de vakantiehuizen te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: