JPR Reizen

Antarctica (Zuidpool) – Expedities & Groepsreizen

Wilt u een reis maken naar het laatste ongerepte continent op aarde? Bezoek dan snel hieronder de  beste reisaanbieders om een unieke expeditie cruise naar Antarctica te maken om zo in het wild albatrossen, pinguïns, zeeluipaarden, zeehonden, zeeolifanten en de grote walvissoorten te spotten.

Klik hier voor een Reis Antarctica vanaf België
Klik hier voor Reis Antarctica vanaf Nederland

Booking.com

Klik Cheap Travel voor Reisbureaus in het Buitenland

Antarctica Reis

Expeditie Reizen naar Antarctica

Nederland Vlag Belgie
Sawadee
Tenzing
SNP
Vliegtickets

De stad Ushuaia op Vuurland in het zuiden van Patagonië en het Chileense Punta Arenas zijn de belangrijkste vertrekhavens voor cruises in het zuidpoolgebied. Daar vandaan is het slechts twee dagen door de Drake-passage varen naar de eerste ijsbergen en gletsjers van de Zuid-Shetland-eilanden en het Antarctisch Schiereiland. Buiten een bezoek aan Antarctica kunt u ook met zo’n cruise een bezoek brengen aan Zuid-Orkney, Zuid-Georgië en de Falkland-eilanden.

Klimaat

Antartica is het koudste continent. De gemiddelde temperatuur  op de centrale hoogvlakte ligt tussen -50 en -60° Celsius.  Op 21 juli 1983 werd in de Russische onderzoeksbasis Vostok zelfs een temperatuur  gemeten van -89,2° Celsius. Het is dus niet zo dat het het koudst is op de geografische zuidpool zelf. In de lager gelegen kuststreken is het warmer met een gemiddelde temperatuur tussen de -10 en -20° Celsius. De zogenaamde poolnacht in het zuidpoolgebied duurt van 21 maart tot 23 september. De zon laat zich dus gedurende de winter niet zien. Aan de rand van dit continent duurt deze donkere periode minder lang, namelijk van 1 mei tot 23 juli. De zomerperiode loopt van oktober t/m maart, de zon gaat dan vrijwel niet onder en daarom is dit ook de periode dat de expeditiecruises plaatsvinden.

Antarctica Cruise

Dierenleven

Op enkele honderden wetenschappers na is Antarctica onbewoond. Toch krioelt het vooral langs de kusten van het continent van het leven. Antarctica is namelijk de thuishaven van acht pinguïnsoorten, ontelbare robben luieren  er op de ijsschotsen, walvissen komen er hun buiken te vullen met krill en miljoenen vogels laten zich meedrijven met de  ontembare wind. Het meest onzichtbaar zijn de vissen, die verbazend genoeg niet bevriezen in de ijskoude Antarctische wateren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: