JPR Reizen

Vakantie Andorra

Het kleine belastingvrije staatje Andorra is een Prinsdom en ligt midden in de Pyreneeën, op de grens van Frankrijk en Spanje. Andorra bestaat uit slechts een aantal dalen van totaal 468 km² groot die tussen de indrukwekkende bergen liggen en het land kent een levendige geschiedenis. In het prinsdom vindt u schitterende bergen (tot wel 3000 m hoog) die u ’s zomers uitnodigen voor een mooie lange wandeling en ’s winters voor een afdaling per ski. Andorra is zeer zeker ook geliefd vanwege de uitstekende en voordelige shoppingsmogelijkheden.

Klik hier voor Vakantie Andorra vanaf België
Klik hier voor Vakantie Andorra vanaf Nederland

Booking.com

Vakantie Andorra

Goedkope Vakantie Andorra

Nederland Vlag Belgie
Trivago
Tui
Djoser
Momondo
Vliegtickets

Autovakantie – Andorra is een land van contrasten, zo is het de hoogst gelegen staat van Europa. Het ligt in het hart van de Pyreneeën, tussen Spanje en Frankrijk. En het is ook één van de allerkleinste staten van Europa (468 km²). Om er te komen vanuit Frankrijk volgt u de Port d’Envalira, de hoogste pas van de Pyreneeën, of u rijdt door een lange tunnel. U komt terecht in een dal vol reclameborden die drank en sigaretten aanprijzen. Andorra is namelijk een koopjesparadijs. Negen miljoen toeristen profiteren daar per jaar van. Achter de reclameborden begint overigens een schitterende bergnatuur met goede wintersportvoorzieningen.

Busreis – Naast de prachtige natuur heeft Andorra’s middeleeuwse geschiedenis ook buitengewone sporen nagelaten. Sporen die met name terug te vinden zijn in de Romaanse kunst. Bezoek de fraaie kerkjes, monumenten en pittoreske dorpen en laat de geschiedenis herleven. Kortom: Andorra heeft iedere vakantieganger een programma op maat te bieden.
Daarnaast is Andorra een belastingparadijs. Ideaal voor iedereen die van winkelen houdt. Veel producten zijn voor ons Nederlanders gunstig geprijsd, zoals juwelen, brillen, parfums, cosmetica, sportartikelen, antiek, elektronica, modelbouw, speciale voedingswaren, kleding en nog veel meer. Deze concurrerende prijzen zijn met name te danken aan de lage belastingdruk. Neem uw portemonnee dus mee en leef u uit in de ruim 3000 winkels die Andorra rijk is!
Andorra la Vella is de hoofdstad van Andorra. De stad is prachtig gelegen in de vallei van de drie rivieren, de “Valira”: Valira del Nord, Valira d’Orient en Gran Valira, omgeven door hoge bergtoppen. Andorra heeft in totaal meer dan 65 toppen boven de 2000 meter en diverse van deze (besneeuwde) bergtoppen liggen direct aangrenzend aan de vallei van Andorra la Vella. Tijdens een bezoek aan de stad raden wij u aan om zeker een wandeling te maken door de “Barri Antic”, van oudsher het hart van de stad. Smalle straatjes en pittoreske stenen huisjes bepalen hier nog altijd de sfeer.Andorra Wintersport

Wintersport – Binnen Andorra is zo ongeveer elk plaatsje ook een skidorp. Als toerist profiteert u meteen van het belastingvrije winkelen, maar veel dorpen zien er ook net zo strak en zakelijk uit als een vliegveld. De pistes zijn steeds beter verzorgd. Tijdens de weekeindes en de top weken, zijn er ondank de steeds moderne liften nog wel eens wachttijden. Pluspunt is dat er in de Andorrese skidorpen ’s avonds best wat te beleven is. Het is allemaal best hip in Andorra waardoor snowboarders en freeriders zich er prima zullen thuis voelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: