JPR Reizen

Vakantie Albanië

Albanië is een nog vrij onbekende vakantiebestemming binnen Europa, maar heeft voor zonaanbidders en liefhebbers van cultuur en geschiedenis zeker wel wat te bieden. Hieronder vindt u verschillende voordelige aanbieders voor uw strandvakantie en rondreis. Tevens kunt u bij enkele terecht om goedkope vliegtickets voor uw vakantie of zakenreis naar Tirana te boeken.

Klik hier voor Vakantie Albanië vanaf België
Klik hier voor Vakantie Albanië vanaf Nederland

Booking.com

Goedkope Vakantie Albanië

Goedkope Vakantie Albanië

Nederland Vlag Belgie
Tui
Vliegtickets
Trivago
Vliegtickets

Excursies – Albanië is geen groot land en daarom kunt u vanaf uw strandbestemming makkelijk excursies maken door het hele land heen. Door het turbulente verleden van Albanië zijn er talloze bezienswaardigheden uit allerlei cultuurperiodes te bewonderen. De steden en dorpen maken op het eerste gezicht een troosteloze indruk, maar u kunt er genoeg interessante bouwwerken uit de verschillende cultuurperiodes vinden.
In de Albanese steden is veelal de oude Osmaanse kern bewaard gebleven, zoals in Berat en Gjirokaster. De bergdorpen hebben een bijzonder karakter met hun natuurstenen huizen. Deze bouw verschilt weer heel erg van de dorpjes aan de kust. In Albanië zijn veel antieke vestingen uit verschillende periodes uit de geschiedenis bewaard gebleven. Daarnaast zijn er uit de Byzantijnse tijd nog veel kerken, kloosters en burchten te bezichtigen. Uit de tijd van de Osmanen kunt u nog moskeeën en Koranscholen zien. Nadrukkelijk aanwezig in het landschap van Albanië zijn de zogenaamde ‘paddenstoelen’. Dit zijn geschutskoepels uit de communistische tijd.

Rondreis – Albanië is een perfect land voor een rondreis te maken per auto of per bus. Zo kunt u dan het middeleeuwse bergstadje Kruja bezoeken. Binnen de historische stadsmuren bevindt zich het museum van de Albanese held Skanderbeg. Verder kunt u een rondwandeling door de 2500 jaar oude stad Berat maken met zijn vele kerken, oude stadsmuren en het Onufri museum dat in één van de kerken gevestigd is. Ook mag een bezoek aan de door UNESCO beschermde stad Gjirokaster niet missen. Hier bevindt zick o.a. het geboortehuis van de legendarische communistische leider Enver Hoxha, het kasteel en het wapenmuseum.Bezoek ook zeer zeker het archeologische park Butrint, één van de mooiste plaatsen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook voor niet cultuurfanaten is dit erg interessant, want vanaf de heuvel heeft men een prachtig uitzicht tot ver over de grens met Griekenland en het vlakbij liggende Corfu. U kunt daar een mooie wandeling maken door de Romeinse en Griekse tijd en een bezoek brengen aan de tempel van Asclepius, het oude theater, het Romeinse badhuis, de begraafplaats en het museum.

Natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad Tirana niet missen. Het Nationaal Historisch museum geeft daar een goed beeld van de ontwikkeling van het land. Erg indrukwekkend is het deel over de periode uit de communistische tijd. Een bezoek aan ‘Blloku Area‘ mag niet ontbreken, vroeger was dit een verboden wijk, nu een hip en gezellig uitgaansgedeelte.

Strandvakantie – Aan de Ionische Zee vindt u de mooie badplaats Sarandë (Saranda) en aan de Adriatische Zee de badplaatsen Vlorë (Vlora) en Dürres met z’n Romeinse Amfitheater en de Venetiaanse toren.

Vliegtickets – Kunt u hierboven niet slagen voor vliegtickets voor uw vakantie of zakenreis naar Tirana, bezoek dan onze pagina met goedkope vliegtickets.

Goedkope Vliegtickets Albanië

Uw vakantie aan Albanië is ook erg goed te combineren met een bezoek aan de buurlanden Griekenland, Kosovo, Macedonië en Montenegro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: