JPR Reizen

Stedentrip Rotterdam

Rotterdam was in de dertiende eeuw nog maar een klein vissersdorp. Het werd pas een industriële grootheid nadat de Duitse bommenwerpers het centrum en de haven in 1940 vernietigden. Door de jaren heen is Rotterdam ook uitgegroeid tot een culturele stad met schitterende en unieke architectuur. Hier kunt u echt op unieke wijze van genieten door een fietstocht of een leuke rondvaarttocht te maken in een Spido. U kunt natuurlijk ook een watertaxi huren en daarmee de Rotterdamse haven verkennen. In het historische Delfshaven zijn de huizen nog steeds gebouwd in de traditionele Nederlandse stijl. Van hieruit trokken de pelgrims naar de zee in 1620.

Stedentrip Rotterdam

Klik hier voor Stedentrip Rotterdam vanaf België
Klik hier voor Stedentrip Rotterdam vanaf Nederland

Booking.com

De Bezienswaardigheden in Rotterdam

Kubuswoningen – De kubuswoningen zijn werkelijke iconen van Rotterdam. Het gaat om 38 huizen op palen in de buurt van de Oude Haven. De huizen zijn gekanteld onder een hoek van 45 graden, waardoor zij werkelijk uniek zijn wat architectuur betreft. Piet Blom ontwierp de kubuswoningen in 1984 en het ontwerp vertegenwoordigt een boom en alle huizen vormen een bos.

De meeste kubuswoningen zijn bewoond, maar een van de huizen is een Kijk-Kubus museum en dit is altijd open voor het publiek, tegen een kleine donatie. Het huis speelt met je zintuigen, omdat alles onder een hoek staat en je dit dus totaal niet kan vergelijken met een normaal huis.

Euromast – De Nederlandse Architect Maaskant ontwierp de Euromast in 1960 ter gelegenheid van de Floriade, en het blijft een van de belangrijkste attracties van Rotterdam. Toen de Euromast was voltooid, was de toren “slechts” 100 meter hoog. 8 Jaar later werd besloten om de Euromast te verhogen, nadat de faculteit geneeskunde de Euromast met 14 meter oversteeg. Er werd besloten om een 85 meter hoge Space Tower op de mast te bouwen, die in 1970 werd voltooid. Als u de Euromast bezoekt, bereid je dan voor op een avontuur. Beklim meerdere platforms en geniet van het uitzicht door met één van de ultra-snelle automatische liften naar boven te gaan.
Op een heldere dag kun je Den Haag zien en zelfs de Belgische stad Antwerpen. Wilt u op een avontuurlijke manier weer naar beneden, rappel dan naar beneden, maar zorg ervoor dat u dit wel goed van tevoren boekt, omdat het abseilen erg populair is. Als u een romantisch uitje wilt, kunt u dineren in de top van de Euromast en slapen in een van de suites, waarbij u zult genieten van een spectaculair uitzicht als u wakker wordt.

Markthal – De Markthal in Rotterdam, is een woon- en winkelcentrum complex gelegen tussen de Hoogstraat, Binnenrotte en Blaak. Binnen het complex zijn er 228 appartementen, bijna vijf duizend vierkante meter winkelruimte, 1.600 m2 horeca ruimte en een grote overdekte markt. De vorm van het gebouw is misschien bijzonder, maar de binnenkant is echt geweldig! Kunstenaar Arno Coenen creëerde het grootste kunstwerk in Nederland: de Horn of Plenty. Met een oppervlakte van 11.000 m2 en heldere kleuren, is het niet verwonderlijk dat het ook wel de Sixtijnse Kapel van Rotterdam wordt genoemd.

Tijdens de bouw, werden grootschalige opgravingen gedaan, en allerlei middeleeuwse voorwerpen werden opgegraven. Van vazen en gereedschap, tot tal van kanonskogels. Deze objecten zijn nog steeds te zien in de kelder van de markthal. In de Markthal vindt u altijd wat u zoekt.  Met 96 unieke kraampjes en 20 winkels en restaurants is de Markthal de meest uiteenlopende gerechten leverancier van heel Nederland. Wie je ook bent en wat je voorkeur ook is wat betreft eten, u kunt altijd terecht bij de Markthal. De overdekte markt is vooral gericht op het verstrekken van vers voedsel. De enige vaste marktkraam met producten die niet rechtstreeks bestemd zijn voor consumptie, is de kraam met bloemen en planten. Al het andere is gericht op eten en drinken. Diverse wereldkeukens en vrijwel alle denkbare ingrediënten zijn vertegenwoordigd op de markt.

Nederland Vlag Belgie
Jong Intra
Kras
Tui
CheapTickets
Tui

SS Rotterdam – De eerste reis van de SS Rotterdam was op 3 september 1959. Na deze reis, voer de ‘La Grande Dame’, meer dan 40 jaar op de zeven zeeën. Sinds 2008 ligt het schip aangemeerd aan het Derde Katendrechtse Hoofd in de Rotterdamse haven. vanaf 2001 was SS Rotterdam overgegaan in verschillende handen om uiteindelijk te worden overgenomen door Stichting Woonbron.
Door mismanagement moest het schip weer in de verkoop nadat er jaar op jaar verlies op werd geleden en in 2012 werd de SS Rotterdam verkocht aan WestCord Hotels voor € 29,9 miljoen. Sinds enkele jaren is het schip nu open voor het publiek al is niet het gehele schip toegankelijk. Meer dan 200 vrijwilligers, waaronder oud passagiers en bemanningsleden kunnen u rondleiden op het schip. Zij delen graag prachtige verhalen uit het verleden of helpen u weer op weg als u verdwaald bent.
U kunt de SS Rotterdam op elk gewenst moment bezoeken. Geniet lekker van de frisse lucht op de boeg. Bekijk een korte video over een trans-Atlantische oversteek met de Rotterdam. U kunt natuurlijk ook een kijkje op de brug nemen, of een blik in de machinekamer werpen. Gaat u liever op 1 van dek terrassen relaxen, dan kan dat ook natuurlijk. Speelt u liever een potje schaak aan boord, dan kan dit natuurlijk ook op 1 van de dekken, waar een groot schaakspel voor u gereed staat, of speel een ouderwets potje hinkelen!
De SS Rotterdam heeft 254 moderne kamers en het wordt beschouwd als één van de beste hotels in de stad waar je de nacht kan door brengen in een unieke omgeving. Het schip is prachtig gerenoveerd en heeft een inspirerende sfeer, waardoor een heerlijk verblijf ver van huis is gegarandeerd.
Hoewel het schip niet meer vaart, kunt u er zeker van zijn dat je een compleet andere wereld binnen treedt. Het authentieke decor, originele schilderijen en de elegante stijl van de jaren ’50 maakt een overnachting aan boord van de SS Rotterdam extra charmant.
Alle kamers zijn ingericht in de stijl van de jaren ’50 en de kamers zijn verdeeld in 6 verschillende types. De kamers bevinden zich in de volgende gebieden: “Lower Promenade Deck”, “Main Deck”, “B-Deck ‘en’ A-Deck”. Het heeft ook luxe kamers op het “Boat” – en “Sun Deck”. U kunt ook op het schip terecht voor een huwelijksfeest, partij of een zakelijke bijeenkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: